Asiantuntijoiden vinkit onnistuneeseen muutokseen
Haluaisit syödä terveellisemmin? Lisätä kasviksia? Syödä pienempiä annoksia? Herkutella vähemmän? Pysyvän muutoksen tekeminen epäonnistuu useammin kuin onnistuu. Miten ymmärrys aivojen toiminnasta voi auttaa luomaan uusia, parempia rutiineja syömiseen?
Videolla opit:
- Miten aivojen toiminta selittää muutoksen vaikeuden
- Miten muutosprosessia kannattaa lähestyä
- Mikä on arvojen rooli pysyvän muutoksen luomisessa
Teemme päivittäin keskimäärin 221 ruokaan ja syömiseen liittyvää päätöstä.
Mitä videon katsomisen jälkeen?
- Jos syömistottumuksissasi on jotain, mitä haluaisit muuttaa, varaa itsellesi rauhallinen pohdintasessio kalenteristasi!
- Pyri selkeyttämään paperille tavoitteesi ja miltä muutokset konkreettisesti näyttävät. “Haluan syödä vähemmän sokeria” ei toimi yhtä hyvin kuin “Kun illalla tekee mieli makeaa, syön karkkien sijaan pähkinöitä ja marjoja (joita olen ostanut kaupasta).”
- Pohdi myös, mitkä ovat syvimmät syyt muutokselle. Miksi tämä on sinulle merkityksellistä – mihin arvoihin muutos linkkautuu?
- Muista, että pysyvän muutoksen tekeminen vaatii uusien rutiinien luomista. Tarpeeksi pienet askeleet, johdonmukaisuus, kärsivällisyys ja itsemyötätunto ovat tässä tärkeitä.
- Muista myös oppitunneilta 4.3. Mitä syödä? ja 4.4. Miten syödä? saamasi vinkit!
Katso seuraavaksi:
- 4.6. Tunnesyöminen – tunnistaminen, syyt ja ratkaisut
- 4.2. Aivoruokaa – ravinnon vaikutus mielen hyvinvointiin
- 5.6. Arvot kirkkaaksi – harjoituksia omien arvojen selkeyttämiseen
Muistathan, että omiin huolenaiheisiin voi ja usein kannattaa hakea asiantuntijoiden tukea. Haasteet ratkeavat yleensä sitä helpommin mitä aiemmin niihin reagoidaan.
Tukea muihin teemoihin:
Stressi | Uni | Liikunta | Taitava ajattelu | Työuupumus | Masennus | Ahdistuneisuus